UMCG – Agile implementatie

De ICT afdeling binnen het UMC Groningen (UMCG) heeft een herstructurering achter de rug. Vanuit de (IST) situatie waarbij er verschillende decentrale ICT diensten zijn transformeert de ICT afdeling van het UMCG zich richting een centraal georganiseerd ICT orgaan (Soll Situatie). De werkwijze die gehanteerd gaat worden bij dit centrale orgaan is SCRUM. Een Agile coach van Symbiotic is ingehuurd om de nieuwe projecten volgens de SCRUM principes aan te vliegen. We starten stapsgewijs met een duidelijke boodschap richting de teams om in de toekomst volledig SCRUM te gaan werken.

De uitdaging van de ICT afdeling binnen het UMCG is de cultuuromslag van silo’s naar multidisciplinaire teams. Een belangrijk gegeven is dat er meer lopende projecten in de beheerfase zitten dan in de realisatiefase. Een logische vervolgstap is om beheer en realisatie bij elkaar onder te brengen en de DevOps structuur te introduceren waardoor de route naar continue Agile verbeteringen ingezet kan worden.

Wij kunnen je nog veel meer vertellen, bel gerust.

Geplaatst in Advies, Agile, Referentie.