Profiel Douwe Douma

Douwe is meer dan 25 jaar actief in de ICT. Na het afronden van de studie Psychologie (Human Factors / mens machine interactie) aan de RUG ging hij aan de slag bij ICT bedrijven. Daar is hij meestal de 'linking pin' tussen de gebruiker en het technisch team. Douwe houdt er van om structuur en overzicht te bieden om zo een beheersbare omgeving te krijgen.
Douwe heeft veel ervaring als projectleider bij klanten in uiteenlopende sectoren (olieindustrie, telecom, vastgoed). Hij is in staat om zich snel in te leven in de wereld van de klant en te zorgen dat er resultaat wordt bereikt. Hij is daarbij een teamspeler die zorgt dat de groep in staat is om te presteren maar tegelijkertijd ook niet bang is om zelf de mouwen op te stropen.
Naast ervaring met het leiden van projecten heeft Douwe de afgelopen 10 jaar leiding gegeven aan een ICT afdeling waar support en het realiseren van webbouwprojecten de hoofdmoot vormde. Douwe heeft een voorliefde voor ‘begrijpen’; het begrijpen van techniek enerzijds, maar ook van groepsprocessen en individuen. Recent gaat zijn aandacht uit naar privacy en informatiebeveiliging. Door de snelle ontwikkelingen op internet zijn deze onderwerpen actueel geworden. Met behulp van kennisoverdracht en een agile aanpak zorgt hij dat bedrijven zich kunnen wapenen tegen deze ontwikkelingen.
Douwe houdt er van 'dingen' voor de klant te regelen. Hij is daar zeer doelgericht in zonder daarbij de dynamiek van de klant uit het oog te verliezen. Douwe heeft een aangeboren nieuwsgierigheid en mag graag kennis overdragen en training geven om zodoende te zorgen dat mensen zelf aan de slag gaan.

Bel Emile voor meer informatie: 06 51181703